PROROČANSTVO MAJA - SMAK SVETA 2012?


Majansko prorocanstvo - 21. decembra 2012: Smak sveta ili...
Odavno se oko jednog datuma nije unapred podiglo toliko prasine kao uoci 21. decembra 2012. Ako je suditi prema proročanstvu drevne civilizacije Maja, smak sveta nas očekuje bas tog dana. Tada će se odigrati i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina...

Nekoliko vekova pre nove ere Maje su osmislili kompleksni kalendar, za koji stručnjaci tvrde da je najtačniji od svih poznatih. Posle dešifrovanja došli su do zaključka da kraj dolazi za nešto manje od tri godine. Ovu teoriju, sve popularniju u svetu, podržali su i pojedini matematičari i astrolozi, koji su takođe izračunali isti datum za smak sveta, kao i Maje.

Šta bi trebalo da se dogodi tog sudnjeg dana 21. decembra 2012. godine? Tada će se odigrati redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. I baš tog datuma, završava se i drevni kalendar Maja...

Narod Maja poznat je po brojnim dostignućima koja su i danas misterija za naučnike. Na primer, Maje su sa neobjašnjivom tačnošću, izračunavali periode okretanja nebeskih tela. Iako nisu znali za teleskope i druge astronomske sprave, smatrali su da godina traje 365,242129 dana. Prema važećem gregorijanskom kalendaru Zemlja se okrene oko Sunca za 365,242500 dana. A tek nedavno, uz pomoć najpreciznijih savremenih astronomskih uređaja, utvrđeno je da godina traje 365,242198 dana. Takođe, ovaj drevni narod je izračunavao trajanje meseca sa tačnošću od 0,0004 dana, a u određivanju vremena za koje se planeta Venera okrene oko Sunca pravili su grešku od samo 14 sekundi na 100 godina. Kalendar Maja sastojao se iz šest delova. Aktuelni, peti deo u kojem mi sada živimo je započet 1987, a završava se 2012. Od 2012. će započeti šesti deo kalendara koji je prazan... U kalendaru Maja je i dan rođenja Isusa Hrista, označen kao dan kada bi trebalo da se dogodi nešto veliko. Označen je period Drugog svetskog rata i još neki važni događaji.

Arheolozi su, prošle godine, u potpunosti uspeli da dešifruju pismo i matematiku Maja, po kojima se predviđa da će 21. decembra 2012. godine nestati naša planeta. Oni su još pre dve hiljade godina dali preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju - za svaki dan. Velika je misterija zašto se ta tablica završava sa 21. decembrom 2012. godine. Mnogi s razlogom pretpostavljaju da su drevni astronomi Maja predvideli da planeta posle tog dana neće postojati.
U spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.
Kulminaciju ekonomske krize neki teoretičari predviđaju upravo oko 2012. Bez obzira na sve teorije i predviđanja, jedno je sigurno - ako se 2012. ništa ne dogodi, u Londonu će biti održane Letnje olimpijske igre.
Upravo ovog datuma, prema mišljenju i proračunima nekoliko vrhunskih matematičara, planeta će, jednostavnim rečnikom, umesto da uspori, 21. decembra 2012. godine, ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti i nastaće opšti haos.

KRALJEVSTVO KRISTALNE LOBANJE
Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu - „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja, koju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa (preminula u 101. godini). Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. godine. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012. godine.

PROMAŠENA PREDSKAZANJA
* 634. god. p.n.e: Rimljani su očekivali da će njihov grad biti sravnjen sa zemljom, jer je to bila 120. godina od osnivanja Rima
* 500. god: Smatralo se da će Isus sići na Zemlju i da će to biti kraj sveta kakvog mi poznajemo.
* 1000. god: Veliki broj priča opisuje masovnu paranoju koja je vladala uoči te godine jer se smatralo da toliko okruglih brojeva ne može doneti ništa dobro.
* 1555. god: Francuski teolog Pjer d’Ajli predvideo je smak sveta, jer se tada po njegovoj računici navršava 7000. godina od stvaranja sveta.
* 1843. god: Viljem Miler, vođa Mileritske sekte, objavio je rezultate svojih proračuna po kojima će se Isus Hrist vratiti na Zemlju između 21. marta 1843. i istog dana sledeće godine.
* 1900. god: Više od 100 članova sekte Ruska braća i sestre crvene smrti izvršilo je samoubistvo 13. novembra 1900. godine, jer su očekivali da će toga dana biti smak sveta.
* 1910. god: Halejeva kometa se pojavila ove godine i sa sobom donela strah da će 18. maja otrovati sva živa bića.
* 1988. god: Edgar Vajznant objavio je knjigu 88 razloga zašto će 13. septembra te godine biti smak sveta, koja je postala bestseler.
* 1997. god: U martu je Sunčev sistem posetila kometa Hale-Bop, koja je takođe, donela proročanstvo o smaku sveta.
* 1999. god: Zbog „nezgodnog“ datuma sa tri obrnute šestice mnogi su prognozirali nestanak sveta
* 2000. god: Vekovima unazad smak sveta je najavljivan baš za ovu godinu, zbog famoznog niza nula.2 komentara :

Anonimno kaže...

nije tacno laxovi

Anonimno kaže...

*)nije ni=sta tacnoo